Bereikbaarheid

Zuiderstrandtheater, het Paard en de Nieuwe Kerk

De thuisbasis van het Residentie Orkest is het Zuiderstrandtheater. Het Zuiderstrandtheater biedt plaats aan bijna duizend bezoekers en heeft vijf foyers met prachtig uitzicht op de haven, de duinen en het strand. Het theater beschikt over ruime parkeergelegenheid en is uitstekend bereikbaar met de auto en het openbaar vervoer. Onder aan de pagina staat de praktische informatie over onze andere vaste locaties.

Adres

Houtrustweg 505*
2583 WB Den Haag
*indien onbekend, voer dan Houtrustweg 600 in

Het theater bevindt zich aan het einde van de Houtrustweg aan de rechterkant. Het parkeerterrein is alleen via de Houtrustweg bereikbaar, niet via de Kranenburgweg.

Parkeren

Parkeren op het terrein rondom het Zuiderstrandtheater kost €5, zowel overdag als ’s avonds. Let op! U krijgt geen inrijkaart, maar u heeft wel een uitrijkaart nodig om het terrein te verlaten. De uitrijkaart á €5 kunt u in het theater kopen; bij de informatiebalie en de bars en bij de parkeerautomaten aan de buitenkant van het theater, naast de ingang (betaling uitsluitend per creditcard of pinpas). Het tarief van €5 geldt ook voor kort parkeren.

Het invoeren van betaald parkeren zal ervoor zorgen dat u langer bezig bent om het terrein af te komen na de voorstelling. Let hierop bij het plannen van uw reis.

Bus 22

HTM bus 22 (Den Haag CS richting Duindorp en v.v.) heeft een extra halte op slechts enkele meters van de entree van het Zuiderstrandtheater. Rondom voorstellingen rijdt deze bus extra vaak. Bus 22 vertrekt elk kwartier vanaf Den Haag Centraal Station. Indien je met tramlijn 11 of 16 komt, kun je bij halte Statenlaan overstappen op bus 22. Je herkent de bus aan de vermelding “via Zuiderstrandtheater”. Plan je reis via 9292.nl.

Gratis shuttleservice BP Statenlaan

Ook in seizoen 2017–2018 rijden elektrische shuttles rondom voorstellingen gratis in een pendeldienst van en naar het Zuiderstrandtheater. Je kunt opstappen op een vast punt voor benzinestation BP Statenlaan, dicht bij halte Statenlaan (tram 11) en halte Van Boetzelaerlaan Noord (tram 16). De herkenbare shuttles vertrekken vanaf een uur voor aanvang tot maximaal een uur na de voorstelling.