Pers

Perspagina van het Residentie Orkest

Voor alle vragen betreffende interviews en perskaarten voor recensenten kunt u contact opnemen door een bericht te sturen naar: pers@residentieorkest.nl.

Wilt u persberichten ontvangen? Stuur dan een bericht naar: pers@residentieorkest.nl o.v.v. uw telefoonnummer, adres en de naam van uw organisatie.

Fotomateriaal

Voor beeldmateriaal kunt u gebruik maken van onderstaande link. Deze beelden mogen gebruikt worden onder vermelding van de naam van de fotograaf.

Fotomateriaal

Over het Residentie Orkest

Met een nieuw artistiek profiel bewijst het Residentie Orkest meer dan ooit dat symfonische muziek ook in de 21e eeuw voor een groot en breed publiek van betekenis kan zijn. Het orkest geeft vanaf zomer 2015 concerten in het nieuwe Zuiderstrandtheater. Met verrassende concerten in het Paard van Troje trekt het orkest vooral studenten en young professionals. Het orkest treedt in toenemende mate op in omliggende gemeenten als Leiden en is veelvuldig te horen op diverse grote podia in binnen- en buitenland. Jan Willem de Vriend en Nicholas Collon zijn de vaste dirigenten van het Residentie Orkest.

Het Residentie Orkest is nadrukkelijk in de stad Den Haag aanwezig met openluchtconcerten en educatieve projecten op talloze scholen. Het orkest is steevast betrokken bij belangrijke gebeurtenissen zoals de viering van het honderdjarig Vredespaleis, de opening van The Hague African Festival en de jaarlijkse Troonrede. Ook viert het orkest samen met de bewoners van (groot) Den Haag de feestdagen met kerst-, nieuwjaars-, Koningsdag- en Prinsjesdagconcerten. Belangrijk zijn de samenwerkingen met Haagse en nationale partners als het Nationaal Toneel, Festival Classique, Paard van Troje, De Nederlandse Opera, Nederlandse Opera Academie en de Zaterdagmatinee.

Speerpunt in de ambities van het Residentie Orkest is het educatieve beleid. Jaarlijks participeren meer dan 31.000 scholieren in educatieve projecten waarmee het Residentie Orkest dé aanjager van muziekeducatie is in Den Haag. Het orkest heeft daartoe een educatieprogramma ontwikkeld voor alle leeftijden, waarmee het Residentie Orkest bijdraagt aan de sociale cohesie in Den Haag.