Henri Viotta Kring

Bent u ook een ‘baanbreker voor de muziek’?

Henri Viotta Kring

Henri Viotta stond aan de wieg van het Residentie Orkest. Hij werd – en wordt – geroemd als ‘baanbreker voor de muzikale toekomst van de Residentie’. We eren hem met de naam van onze kring van begunstigers: de Henri Viotta Kring.

Al onze musici willen één ding. Of eigenlijk drie: de zintuigen prikkelen, het brein activeren en u in het hart raken. Met zowel de mooiste muziek ooit gecomponeerd als met vernieuwende experimenten en kruisbestuivingen. In navolging van Henri Viotta zien we onszelf als baanbrekers voor de muziek.
Met zijn één meter lange dirigeerstok en zijn juristenopleiding was Henri Viotta oprecht een musicerende meester. Hij geloofde in de noodzaak van een symfonieorkest voor Den Haag en honderd jaar later houden we die gedachte in eer. We zien onszelf nog steeds als baanbrekers voor de muziek – van de mooiste symfonieën ooit gecomponeerd tot uitdagende kruisbestuivingen en onbekende Nederlandse pareltjes. Maar dat kunnen we niet alleen.

Onze ambitie

Het Residentie Orkest heeft de ambitie om symfonische muziek uit te voeren op het allerhoogste niveau. Dat streven naar excellentie is er niet alleen in de concertzaal. Ook waar het gaat om onze sociale projecten als leerorkest The Residents of concerten in verzorgingstehuizen willen we het hoogst haalbare bereiken.

E.K.G. Rose, Haags kunstminnaar, mecenas en kennis van Viotta, begreep al dat financiële steun noodzakelijk is om deze doelen te behalen. Na het overlijden van de mecenas zou zijn echtgenote het orkest begunstigen. De leden van de Henri Viotta Kring vervullen anno nu deze belangrijke rol. Met de steun van de kringleden realiseren we onze ambitie om symfonische muziek uit te voeren op het allerhoogste niveau en voor iedereen in Den Haag. Dus niet alleen in de concertzaal maar ook op scholen, verzorgingstehuizen en andere locaties in de stad.

Met uw steun als lid van de Henri Viotta Kring kunnen wij:
• Op het hoogste niveau blijven presteren. Den Haag verdient immers een toporkest.
• Jong talent een kans bieden om zich te ontwikkelen. Dit doen we samen met het Koninklijk Conservatorium.
• Een steeds breder publiek bereiken en het orkest behouden voor de toekomstige generatie. Wij vinden dat klassieke muziek voor iedereen toegankelijk moet zijn. Daarom organiseren we speciale projecten voor bijvoorbeeld jongeren en ouderen.

Lidmaatschap

Een lidmaatschap van het collectief van muzikale baanbrekers in de Henri Viotta Kring bedraagt €1000,00 per jaar voor een minimale periode van vijf jaar, vastgelegd middels een periodieke schenking.

Persoonlijke betrokkenheid

We zijn u als lid van de Henri Viotta Kring bijzonder dankbaar voor uw betrokkenheid. Die betrokkenheid gaat uiteraard twee kanten op: u heeft een vast contactpersoon bij het Residentie Orkest en bent altijd als eerste op de hoogte van nieuwe ontwikkelingen. Ook verwelkomen we u geregeld achter de schermen en organiseren we kleinschalige ontmoetingen met onze musici. En als u daarvoor openstaat, vermelden we bovendien uw naam in de seizoensbrochure en op onze website.

Steun het Residentie Orkest als lid van de Henri Viotta Kring

Laat eenvoudig uw gegevens achter. Wij nemen zo spoedig mogelijk contact op om de mogelijkheden te bespreken.